Rondvaart Friese Meren

Friesland heeft een uitgestrekt landschap waarbij een rondvaart de uitgelezen mogelijkheid is om de Friese meren te ontdekken. De Friese meren zijn allemaal met elkaar verbonden door sloten en kanalen.

Op het water is het soms heel moeilijk om te bepalen waar je precies heen gaat. Er zijn weinig verkeersborden die aangeven waar je heen moet gaan. Gelukkig is er de vaarkaart die helpt om de Friese meren te ontdekken. Friesland is een prachtige provincie, omdat het de enige locatie in Nederland is, die zoveel wateren heeft die op een recreatieve manier bezocht kunnen worden.

Centrum van Friesland

Oppenhuizen ligt in het centrum van misschien wel alle vaarwateren in Friesland. Een bezoekje aan Sneek en IJlst is makkelijk te organiseren. Ook kan er gemakkelijk richting Joure of Grou worden gevaren. Een bezoekje aan het Sneekermeer is dan een must.

Een rondvaart met een schipper van Sloepfriesland geeft de mogelijkheid om de kleinste slootjes in de omgeving te ontdekken. De stilte op het water geeft een extra gevoel van ontspanning. Wij kiezen ervoor om een combinatie van steden, dorpjes, slootjes en meertjes te combineren. Doordat wij een elektrische boot hebben is er nog meer rust. Maar nog belangrijker, wij proberen zo duurzaam mogelijk te varen.

Mogelijkheden

Bekijk ook de mogelijkheid voor een grachtenrondvaart bij Sloepfriesland. Ook kunt u er voor kiezen om een borreltocht te organiseren. Wij nemen dan lekkere hapjes of drankjes mee aan boord.

Een rondvaart over de Friese meren kan niet gemist worden bij een bezoek aan Friesland.
Een rondvaart over de Friese meren kan niet gemist worden bij een bezoek aan Friesland.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *