Sloep Arrangementen

Ons aanbod

We bieden verschillende arrangementen voor een rondvaart in een sloep in Sneek. Diverse routes kunnen er gekozen worden. Een rondvaart in Sneek biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook het Sneekermeer te zien. Het Sneekermeer is een van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Sneek. Tijdens de rondvaart bieden wij u graag een kopje koffie en/of thee aan. U kunt hier uw tocht boeken.

Borrelplank-Rondvaart-Sneek-Sloepfriesland
Borrelplank-Rondvaart-Sneek-Sloepfriesland

Ook kunt u ervoor kiezen om een lekker hapje en drankje mee te nemen aan boord. De hapjes bestaan onder andere uit kaas, worst, olijfjes, toastjes. In de koeling hebben wij koude biertjes, wijntjes en frisdrankjes.

Tevens kunnen wij een uitgebreide lunch voor u organiseren waarbij er diverse broodjes en beleg op het menu staan. Ook is er vers fruit en verschillende sapjes.

Borreltocht of Lunch

Grachtenrondvaart Sneek

Een van onze standaard arrangementen voor een rondvaart in een sloep nabij Sneek is een tocht van 2,5 uur waarbij wij als opstap plaats het Friese dorpje Oppenhuizen gebruiken. Dit dorp ligt centraal in het gebied en biedt een goede mogelijkheid om alle kanten op te varen. In 2,5 uur varen wij de Sneeker Brekken, waarna de tocht wordt vervolgd richting IJlst. Hierna varen we langs een mooi stuk van de Elfstedentocht over de Geeuw. Deze doorvaart gaat uiteindelijk naar het Friese stadje Sneek. Langs de smalle wateren van Sneek wordt uiteindelijk de tocht beëindigd in Oppenhuizen.

Lees meer over de grachtenrondvaart in Sneek

 

Rondje Sneekermeer

Dit is de meest gevraagde arrangement. Deze rondvaart tocht ongeveer 3 uren en gaat voornamelijk langs smalle slootjes richting de grotere Friese Meren. Ook hier stappen we op in Oppenhuizen, waarna de tocht langs de Houkesloot richting het Sneekermeer gaat. Via het Sneekermeer gaan we over de Goingarijpster poelen richting Goingarijp. Via smalle slootjes wordt de tocht vervolgd richting de Langweerder Wielen. Uiteindelijk eindigt de tocht ook weer in Oppenhuizen.

 

Rondje Langweer

De meeste lange tocht duurt ongeveer 5 a 6 uren. Nadat u de auto heeft geparkeerd gaat deze tocht weer langs smalle wateren richting het Sneekermeer. Nadat de plaatsjes Broek en Goingarijp zijn aangedaan, varen wij door naar Langweer. Dit watersportdorp staat bekend om het Skûtsje zeilen. In het dorp kunt u lekker lunchen bij een van de gezellige restaurantjes. Nadat u kennis heeft gemaakt met dit prachtige dorp wordt de weg vervolgd richting de Sneeker Brekken. Nadat we het eerste dorpje van de Friese Elfsteden hebben doorkruist (IJlst), varen we op ons gemak door naar Sneek. Uw opstapplaats kan op meerdere plaatsen tegelijk zijn.