Rondvaart Friesland

 

Rondvaart Friesland

Een rondvaart in Friesland kan op diverse plekken worden gedaan. Leeuwarden, Grou, Heeg, Lemmer en Sneek zijn misschien wel een meest mooie plekjes waar een tocht kan worden gedaan. Sloepfriesland heeft verschillende tochten uitgezet. De tochten zijn vooral georganiseerd in de omgeving van Sneek, Sneekermeer, Goingarijp, IJlst en Langweer. Ook varen wij door dorpjes zoals Oppenhuizen, Uitwellingerga, Goingarijp en Broek.

Onderweg is het landschap verschillend. De tocht is gevarieerd, zo varen we over dorpen, kanalen en meren heen. De uitgestrekte groene weides geven een mooie indruk van Friesland. Vanuit deze landerijen varen we door dorpjes en steden, zodat het zicht nooit verveeld. Een van onze favoriete tochten is door Sneek, waarbij een mooi zicht vanaf het water op de watertoren en waterpoort is te zien. Bij Broek, Oppenhuizen en Uitwellingerga kunt u genieten van mooie tuinen die aan het water liggen. 

Een rondvaart in Friesland kan ook worden gedaan met bijvoorbeeld een teamuitje.

De Friese wateren

De verschillende meren in de noordelijke provincie zijn misschien wel de mooiste van Nederland. Omdat de meeste wateren met elkaar zijn verbonden, kan je gemakkelijk met een kleine sloep overal naar toe varen. De MSC Alice is uitermate geschikt en kan onder de meeste bruggen doorvaren. Maar ook de Zweedse sloep die iets kleiner is, kan eigenlijk onder elke belangrijke brug doorvaren. Geniet van de rust, de natuur en de wateren die kriskras door Friesland gaan. De sloepen liggen in Oppenhuizen nabij Sneek. Ideaal om gratis te parkeren en in het hart van Friesland. Vanuit deze locatie kan er overal naar toe worden gevaren. 

Een mooie rondvaart in Friesland in Sneek

Diverse tochten

Zoals gezegd, de Friese wateren bieden een mooi en uniek aanbod voor een rondvaart. Geen plek in Nederland heeft wat Friesland te bieden heeft. Bekijk ook onze grachtenrondvaart in Sneek, rondje Sneekermeer of rondje Langweer. Ook kunnen we verschillende rondvaarten combineren, zodat we een unieke tocht kunnen organiseren.