Grachtenrondvaart Sneek met Sloep Friesland

Een van onze tochten bij Sloep friesland is de grachtenrondvaart in Sneek. Deze tocht gaat door de steden Sneek en IJlst. Ook varen wij door een aantal dorpjes. Deze tocht geeft een ideale combinatie van de stad en de mooie landschappen in Friesland.

De grachtenrondvaart in een sloep bij Sneek is een van onze populairste tochten. Met maximaal twaalf personen varen wij langs twee van de elf elfsteden. We varen over een gedeelte waar de elfstedentocht langs gaat. Wij varen door de prachtige steden Sneek en IJlst.

Rondvaart

We starten de tocht in Oppenhuizen. Nadat de schipper heeft uitgelegd waar de tocht langs gaat, varen wij langzaam Oppenhuizen uit. Nadat we het gezellige dorpje Oppenhuizen hebben achtergelaten, zijn we meteen in de natuur. Diverse meertjes en kleine slootjes worden aangedaan. Langzaam verschijnt IJlst in de horizon. Een kleine zigzag door de slootjes van IJlst, zorgt er uiteindelijk voor dat we richting Sneek kunnen varen. De brede vaart waar we overheen gaan is bekend vanwege de elfstedentocht die daar langs gaat. Sneek varen wij in vanaf de west kant. Langzamerhand varen we het centrum in en kunnen bij de waterpoort een prachtig fotomoment beleven. Via de grachten varen wij Sneek weer uit. Na een korte tocht op de Houkesloot, eindigen we weer in Oppenhuizen.

Deze tocht duurt ongeveer twee uren en is ideaal voor een gezelschap. Geniet van een lekkere kop koffie, lunch of misschien wel een borreltocht. Boek nu een tocht bij ons en ervaar deze mooie tocht bij Sneek.

De grachtenrondvaart in Sneek gaat langs diverse steden en dorpjes.
De grachtenrondvaart in Sneek gaat langs diverse steden en dorpjes.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *